Vad roligt att just du har hittat till min blogg. Jag är en vietnamesisk tjej bosatt i Stockholm och jag arbetar även på en asiatisk restaurang där. Mat är någonting jag älskar och speciellt vietnamesisk mat som är min absoluta favorit, det är ju mitt födelseland. Här kommer du att kunna följa mig och mitt liv, med mat som den röda tråden.

Att arbeta på restaurang är roligt och intressant, speciellt om man som jag är intresserad av att mat och kokkonst. Här på bloggen kommer jag skriva om min kärlek till mat och matlagning, samt hur det kom sig att jag började laga mat. Jag kommer berätta om min resa mot att jobba inom restaurangbranschen också, samt om dagarna på jobbet.

Om mig och min blogg

Många älskar asiatisk mat

Här i Sverige är det många som älskar asiatisk mat och det är flera olika typer av restauranger som finns. Du kan hitta kinesiska, japanska, thailändska och även vietnamesiska restauranger och de har alla sina egna kännetecken. Phở är en väldigt populär vietnamesisk nudelsoppa, en rätt jag håller väldigt varmt om hjärtat. Nudlar och ris är standardingredienser i de flesta asiatiska rätterna.

Jag skriver också om min erfarenhet av svensk matlagning. Eftersom jag bor i Sverige vill jag lära mig mycket om vad svenskar äter och om olika rätter som är vanliga här i Sverige. Självklart kommer jag även att dela med mig av mina bästa asiatiska recept här på bloggen, du får gärna berätta vad du tyckte om dem efter tillagningen.

Likt alla andra matfantaster har jag en speciell signaturrätt, vilken jag också kommer att dela med mig av till er läsare. Jag hoppas att du kommer få stor nytta av att läsa mina inlägg, samt att du kommer ha roligt när du besöker min blogg. Härmed hälsar jag er hjärtligt välkomna och jag hoppas att ni liksom jag kommer upptäcka charmen med asiatisk mat.